Eerdere ideeën


Van jongs af aan zie ik al mogelijkheden voor producten. Ideeën waar ik niets mee heb gedaan, maar waarvan ik nu weet dat ze concreet gerealiseerd worden. Soms heb ik mijn eigen idee niet serieus genomen (teveel obstakels om het te doen), soms was ik te laat (anderen bleken me voor te zijn). Maar dit ‘falen’ heeft me de drive gegeven nu snel te acteren als een idee goed is. Met de huidige technologie kan bijna alles, dus gewoon doen!

Mosquito Star Wars Defense System

Ik  haat muggen. Omdat ze steken, maar nog veel meer omdat ze zoemen. Toen in de jaren ’80 het Star Wars Defense System gelanceerd werd, dacht ik: zou zoiets niet in het klein kunnen, gericht op muggen? Iedereen vond het maar idioot. Come in Intelectual Ventures! Om m.n. malaria te bestrijden, is een apparaat ontwikkeld dat de frequentie van de vleugelslag van de vrouwelijke malariamug waarneemt en de mug vervolgens kan uitschakelen. Het systeem kent nog haken en ogen (letterlijk: hoe voorkom je oogschade als een mug net voor een oog langsvliegt?), maar dat lijkt me een kwestie van tijd. Als dit product betaalbaar op de markt komt, geloof ik dat vele mensen dit zullen aanschaffen.

De Groen Brothers hebben overigens een prachtige parodie gemaakt op dit idee: http://www.youtube.com/watch?v=wSIWpFPkYrk&list=UUB6gbvNdhei_49BCGFDM74A&index=35

Ilooklikeyou.com

“Ken ik jou niet ergens van?” Niet de meest briljante openingszin, maar vast een vraag die je wel eens hebt gehoord. Ik heb me altijd afgevraagd of ik mijn spiegelbeeld eens tegen zou komen. Er zijn inmiddels meer dan 7 miljard mensen, er moet er toch één sprekend op mij lijken? Denk je van niet, kijk dan eens op de webiste van kunstenaar Francois Brunelle (http://francoisbrunelle.com/). Vanuit die vraag had ik bedacht dat er een app zou kunnen worden ontwikkeld om mijn spiegelbeeld te vinden. Simpel: fotootje maken, in de database, gezichtsherkenningssoftware gebruiken en daar komen de matches. En als je dan je spiegelbeeld vindt, hoe leuk zou het zijn hiermee in contact te komen? Ik was een businesscase aan het uitwerken, en stuitte toen op de website van Kirk Johnson en Wayne Adam (Canada). Zij zijn aardig op stoom om het idee uit te rollen. Zie: www.ilooklikeyou.com. We hebben contact, maar ik speel hier verder geen rol in. Ben wel benieuwd of hun implementatiestrategie net zo sterk is als wat ik had bedacht!